Salebyfallet 2010

Tibro SKF vann Salebyfallet 2010 (som genomfördes 2/1 2011)

Hela resultatlistan

Det var nu för tionde året i rad som Salebyfallet genomfördes. Denna gång söndagen den 2 januari. Sju lag från fem olika föreningar deltog.

Lagtävlingen blev spännande. Tibro tog greppet om tävlingen i fjäde omgången och sedan var de ohotade. På de efterföljande platserna var det betydligt jämnare och flera lag byttes om att vara på andraplats. Nu är det dock bara seger som räknas i lagtävlingen och därmed fick Tibro SKf en inteckning i vandringspriset.


Segrarna i lagtävlingen TIBRO SKF

 

I den individuella tävlingen som skjutlagsegrarna fick göra upp om segrade Albin Larsson från Tibro. Två blev Karl-Erik Larsson från arrangörsföreningen Saleby SKF och trea blev Aurora Setterberg från Kinneveds SKF

 


Pristagarna i den individuella finaltävlingen. Från vänster 3:an Aurora Setterberg Kinneved, 1:an Albin Larsson Tibro och 2:an Karl-Erik Larsson Saleby

Lite fakta om tävlingen:

Tävlingen genomförs varje år omkring nyårshelgen. Man skjuter på fallmål. Max nio lag kan delta. Segraren i varje skjutomgång får förutom ett pris även en plats i den individuella finalen som avgörs direkt efter lagtävlingen. De lag som inte får ihop 9 skyttar får låta en skytt skjuta fler än en gång men det är bara skyttens första skjutning som ger möjlighet till pris och plats i finalen.

Den individuella finalen genomförs som en utslagstävling skott för skott. Alla skyttar skjuter ett skott i taget på kommando och så fort man missat ett skott är man ute ur tävlingen.